Regler


Kort om AktieTips

AktieTips varer én måned (fra uge 10-13), og I spiller med ved at oprette jer som bruger og sætte en spillekupon. På spillekuponen gælder det om at tippe kursudviklingen for 13 aktier.

Det er muligt at tippe på tre udfald: At aktien stiger, falder eller forbliver på et uændret niveau. For hvert rigtigt gæt optjener I et point. De tip, I føler jer mest sikre på, kan I vægte med 5 eller 10 point og på den måde optjene flere point hurtigere.

I AktieTips har I på den måde mulighed for at vinde kontante præmier til fx jeres studietur afhængigt af, hvor dygtige eller heldige I er. Spillets samlede præmiepulje er på i alt 25.000 kroner.

Hvordan deltager vi?

Det er gratis at deltage i AktieTips.

I tilmelder jer som bruger ved at oprette en profil med blandt andet navn og kontonummer. Det er vigtigt, at oplysningerne i profilen er korrekte, da vi skal bruge dem til at udbetale præmier til spillets vindere.

Brugerprofilen er personlig, og hver klasse/elevhold/spiller må kun deltage med én profil. Deltager den samme person med mere end én profil, vil vedkommende blive udelukket fra spillet. Spiller du på et hold sammen med for eksempel din skoleklasse eller dit elevhold, må du dog gerne samtidig deltage som privatperson.

Der er ikke nogen tilmeldingsfrist til AktieTips. I kan tilmelde jer og vinde præmier, lige så længe spillet kører. Går I efter spillets førstepræmie, er jeres vinderchancer dog størst, hvis I deltager i hele spilleperioden.

Medarbejdere i GrønlandsBANKEN og Sermitsiaq.AG og medlemmer af deres husstande må ikke deltage i konkurrencen. GrønlandsBANKEN og Sermitsiaq.AG’s elever er undtaget denne regel, men er samtidig fritaget retten til at vinde spillets pengepræmier. Deltagende VIP-hold, som for eksempel Arctic Winter Games-holdet, kan heller ikke vinde spillets pengepræmier uanset deres endelige placering.

Skolekonkurrencen

For at kunne vinde de særlige præmier for skoleklasser, skal I leve op til nogle få krav:

1.
I skal være et elevhold/en skoleklasse/et undervisningshold på minimum fem personer fra en grønlandsk uddannelsesinstitution eller arbejdsplads.

For eksempel: Folkeskole, efterskole, gymnasium, handelsskole, universitet, Brugseni, TELE-POST eller lign.

2.
Når I tilmelder jer spillet, skal I udfylde tilmeldingsblanketten med:


- Et særligt brugernavn så man tydeligt kan se, at I er en skoleklasse/et elevhold.
For eksempel: ”1.A Atuarfik Samuel Kleinschmidt, Nuuk” eller ”Brugsenis elevhold”.
- I feltet ’Fornavn’ skal I skrive navnet på mindst fem medlemmer af klassen/holdet.
- I feltet ’Efternavn’ skal I skrive ”Skolekonkurrence”.

Hvordan spiller vi?

Spillekuponen


Spillet afvikles på én spillekupon i løbet af marts måned (uge 10-13).

I bestemmer selv, om I nøjes med at udfylde kuponen én gang, eller om I løbende ændrer tips. Ønsker I at ændre tips løbende, skal I være opmærksomme på, at jeres spillekupon kun er åben for ændringer, når Københavns Fondsbørs er lukket, og dagens resultater er opgjort – dvs. på hverdage mellem klokken 14.15-05.00. (grønlandsk tid).

Op til spillets start har I mulighed for at sætte jeres kupon allerede fra mandag den 2. februar/mandag den 16. februar, og det er muligt at ændre tip på en allerede udfyldt kupon helt frem til morgenen inden spillets afslutning.

AktieTips starter en mandag og slutter en fredag, og det er derfor kurserne for ”seneste handel” på fredage, der bliver afgørende for spillets endelige resultat.

Tips og timing

For hver aktie skal I tippe, om I tror, at aktien stiger, falder eller forbliver uændret:

- ”Stiger” betegner en kursstigning på mere end 0,50 procent
- ”Falder” betegner et kursfald på mere end 0,50 procent
- ”Uændret” betegner en kursudvikling, der ligger mellem -0,50 procent til +0,50 procent (begge udsving inkluderet)

OBS! Vær opmærksom på, at AktieTips beregner kursudvikling ud fra dagens ændringsprocent, sådan som Euroinvestor.dk angiver den inkl. kontanter og udbytter.

Point og vægte

I AktieTips får du point alt efter, om du gætter rigtigt, og hvordan du har vægtet dine gæt.

- Et forkert tip giver 0 point.
- Et rigtigt tip giver 1 point.
- Et rigtigt tip med en 5’er-vægt giver 5 point.
- Et rigtigt tip med en 10’er-vægt giver tilsvarende 10 point.

Som du kan se, giver vægtene dig mulighed for at optjene ekstra mange point på de tip, du er mest sikker på. Du har i alt 8 vægte, du kan placere, hver gang du tipper:

- 5 vægte på 5 point
- 3 vægte på 10 point.

Det største antal point, du kan optjene på én dag, er derfor 60 point.